top of page

Couscous met groenten

Bijgewerkt op: 6 mrt.

Een gezonde couscous. Vegetarisch en boordevol vitaminen en vezels.


Ingrediënten voor 4 personen:


4 dl groentebouillon

280 g volkoren couscous

125 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt)

4 wortelen

2 stengels selder

1 courgette

2 paprika's

2 ui

2 teentjes look

25 g olijven (ontpit)

8 Medjoul dadels

1/2 eetlepel gemberpoeder

Enkele verse takjes koriander ( optioneel )

1 eetlepel komijnpoeder

1 eetlepel kurkuma

1 eetlepel (gerookt) paprikapoeder

1 snuifje cayennepeper (=pikant)

Een snuifje kaneel

olijfolie

zout


  1. Pel de uien en snijd ze in grove reepjes (julienne).

  2. Verhit een grote pot (of uw Tajine) op een matig vuur met een scheut olijfolie in.

  3. Stoof de reepjes ui +- 5 minuten in de hete olijfolie. Zet het vuur na een paar minuten zachter.

  4. Plet de look tot pulp, doe de lookpulp in de pot en roer.

  5. Strooi de gemberpoeder of de fijngehakte verse gember.

  6. Strooi de kurkuma, komijnpoeder, paprikapoeder in de pot. En voeg ook de cayennepeper toe.

  7. Snij de stengels van de selder in schijfjes van +-1 cm.

  8. Schil de wortelen, en snijd ze in reepjes

  9. Snijd de paprika in reepjes.

  10. Snijd de courgette in de helft en snijd de twee stukken in reepjes.

  11. Voeg de wortelen en de selder toe en deze enkele minuten stoven.

  12. Roer en voeg de bouillon toe samen met de courgetten en de paprika

  13. Giet de inhoud van de kikkererwten in een zeef en spoel ze onder stromend water. Voeg ze in de pot.

  14. Strooi de kaneelpoeder toe.

  15. Voeg de dadel toe.

  16. Plaats een deksel op de pot en laat het ongeveer 25 min zacht pruttelen.

  17. Roer en voeg eventueel zout toe.

  18. Bereid de couscous volgens de verpaking.

  19. Strooi de olijfjes over de groenten.

  20. Serveer met verse koriander, scheur de bladjes en strooi ze bovenop de warme groenten.


 



 




53 weergaven0 opmerkingen
Post: Blog2 Post
bottom of page