top of page

Wat doet ultrabewerkt voedsel met je lichaam?

Wist je dat ultrabewerkt voedsel je darmen en je gezondheid kan aantasten? Iedereen heeft goede bacteriën in de darm, ook wel bekend als de darmflora. De hoeveelheid en de verscheidenheid aan bacteriën in je darmen zijn belangrijke factoren om je gezondheid te meten. Met andere woorden, hoe meer en gevarieerder de soorten bacteriën in je darmen zijn, hoe gezonder je bent. Dit kan worden getest via je ontlasting.


Wetenschappers hebben ontdekt dat direct na het innemen van ultrabewerkt voedsel je lichaam in een soort ontstekingsproces gaat. Daarnaast kan ultrabewerkt voedsel je darmflora negatief beïnvloeden, wat ervoor zorgt dat je metabolisme niet optimaal verloopt.

Als diëtiste zie ik dagelijks de strijd tussen gezond eten en de verleidingen in de supermarkt. Het is praktisch onmogelijk om de verleiding te weerstaan als '80% van alle calorieën in de supermarkt afkomstig is van ultrabewerkt voedsel'.


Deze informatie onderstreept het belang van het maken van bewuste voedingskeuzes. Door het beperken van ultrabewerkt voedsel en het bevorderen van een gevarieerd dieet rijk aan onbewerkte en natuurlijke producten, kunnen we onze darmflora en daarmee onze algehele gezondheid verbeteren. Laten we streven naar een balans die onze gezondheid ten goede komt, te beginnen met de keuzes die we maken in de supermarkt.0 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page